Středočeský KFS, OFS Benešov


Pravonín-Vrchotovy Janovice

05.06.2019 18:01

PRAVONÍN – VRCHOTOVY JANOVICE 0:3

Zápas sestupem ohrožených týmů začali domácí ve vysokém tempu a nasazení. Zatlačili soupeře na jeho polovinu a hrálo se na jednu bránu. Z přímočarých akcí na jeden dotek se rodila jedna šance za druhou. Vyložených příležitostí vstřelit gól měli domácí za první poločas snad více než za celou jarní sezónu. Ale vynikající hostující brankář Vávra měl svůj den a opakovaně svůj tým podržel. Pomohly i pro něj dobře postavené tyče branky, kterou hájil. Za celý poločas se dostali hosté do dvou protiútoků, ze kterých ale žádná šance nevyplynula. Střelecký zmar domácích pokračoval celý poločas a někteří diváci o přestávce předpovídali, že takto urazit fotbalového boha se nemusí vyplatit.

A hned na začátku druhé části hry se chmurná předpověď pro domácí potvrdila. Obrana podcenila dlouhý pas na Novotného, který se protáhl po pravé straně hřiště a povedenou střelou na zadní tyč potrestal dosavadní domácí nemohoucnost – 0:1. Pravonín měl nadále převahu, ale hosté výrazně ožili a hrozili z rychlých brejků, které jim přinesly dvě slibné gólové příležitosti. Domácí vše vsadili na útok, ale jejich křečovitá snaha o vyrovnání se dlouho nedařila. Když už se konečně podařilo po standardce Vlasákovi dostat míč hlavou do branky, byl odpískán nedovolený způsob hry a radost domácích byla zbytečná. V 72. minutě se hostům vydařil další rychlý protiútok, když se k přesně centrovanému míči dostal těsně před bránou opět Novotný a ve vyložené příležitosti nezaváhal zvýšit na 0:2.

Konečné KO dostali domácí následně hned v 76. minutě, když na hranici pokutového území došlo ke kontaktu domácího hráče s hostujícím útočníkem a byl nařízen pokutový kop. Při jeho zahrání Němec nezaváhal a o zápase bylo definitivně rozhodnuto – 0:3. Domácí se ve zbylém čase už vůbec na nic nezmohli a tak po utkání o naději záchrany v OP odjížděli s cennými body a nadšením z výsledku Vrchotovy Janovice.

Branky: 46. a 72. J. Novotný, 76. (P) P. Němec. Rozhodčí: Fillip. ŽK: 4:3. Diváci: 70. Poločas: 0:0.

Pravonín: Veselý – Brzek, Janoušek (66. Janáček), Kůžel, Kodeda, Babický, Vlasák, Rut, Mar. Sibal, Blažek, Mich. Síbal (57. Kotek).

Vrch. Janovice: Vávra – Střihavka, M. Fišer (65. Suchan), Rouš, Novotný (89. D. Fišer), Linhart (74. Bursík), Sochůrek, Němec, P. Dvořák ml. (89. P. Dvořák st.), Pešta, Čedík.

Zdroj:https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/ofenzivni-slagr-si-podmanily-olbramovice-a-jsou-v-cele-20190604.html
Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/ofenzivni-slagr-si-podmanily-olbramovice-a-jsou-v-cele-20190604.html

—————

Zpět