Středočeský KFS, OFS Benešov


Mezno - Vrchotovy Janovice

13.11.2018 18:01

MEZNO – VRCHOTOVY JANOVICE 2:0

V předposledním kole hostilo domácí Mezno hosty z Vrchotových Janovic. Očekával se těžký zápas, jelikož hosté chtěli dokázat, že jim celý okres spílá neprávem a svoje výsledky si dokáží uhrát na hřišti a ne v zákulisí. Tato prognóza se potvrdila. Hosté na domácí vlétli a přišpendlili je na jejich polovině. Z velkého tlaku vyplynuly i velké šance.

Nejprve v 5. minutě střílel z přímého kopu Němec. Střelu umístil do šibenice Čeňkovi branky, jenže ten předvedl parádní zákrok a lvím skokem tuto střelu zlikvidoval. Z následného rohu se dostal k hlavičce hostující záložník a Čeněk musel znovu zasahovat a i tentokrát úspěšně. Domácí prvotní tlak hostů ustáli jen díky skvělému Čeňkovi, ale i nadále nepůsobili jistým dojmem a to především v obrané fázi. V ofenzivě naopak hostům celkem zatápěli, ale chyběl jim klid ve finální fázi.

Hrálo se velmi tvrdé utkání, žádný ze soupeřů nedaroval tomu druhému ani milimetr prostoru. Po jednom z faulů na polovině hřiště zahrával domácí Bursík dlouhý míč do vápna hostů, míč si našel jeden z nejmenších hráčů na hřišti Kubec a míč trefil tak přesně, že obloučkem přehodil i Vávru - 1:0. Domácím vstřelená branka pomohla, ale hosté byli i přesto kvalitnější, sbírali odražené míče, byli bojovnější a tak logicky přicházely další šance.

Do obrovské příležitosti se dostal Dvořák a z úhlu dokázal vyprodukovat perfektní ránu do šibenice, ale Čeněk se rozhodl, že gól prostě nedostane a předvedl další parádní zákrok a svůj tým tak stále držel ve vedení. Na druhé straně domácí dokázali pěknými kombinacemi přecházet přes pomalejší protihráče, ale F. Helmovi chyběl vždy půl krok, aby dokázal zakončit a když se k zakončení dostal jeho bratr David, kterému střela perfektně sedla, tak mu jí pro změnu zablokoval hostující obránce. Do poločasu domácí ještě zahrozili Bursíkem a Jakubem Plocem, ale obě střely skončily mimo Vávrovu branku.

Za zmínku ještě stojí gesto fair play, kdy rozhodčí mylně viděl faul na Pince, který si šlápl na míč a upadnul. Nařízený přímý kop v parádní pozici, ale domácí nezahráli, jelikož domácí záložník předvedl něco nevídaného a přiznal, že ke kontaktu nedošlo. Pincovi tedy náleží velký obdiv a poděkování, že všem na hřišti ukázal, jak by se ke sportu mělo přistupovat, že by se mělo hrát čestně a férově. Děkujeme Martine. Hosté tedy první půli prohráli, ačkoliv působili lepším dojmem a byli nebezpečnější.

Druhou půli odstartovali podobně. Po několika rozích se dostal odražený míč na vápno k Sochůrkovi, který se s ničím nemazal, napálil míč z první a jeho pumelice jen těsně minula horní roh Čeňkovi branky. Domácí udělali v poločase dvě změny a evidentně jim to prospělo. Postupem času přebírali nad zápasem kontrolu a dostávali se do slibných příležitostí.

Nejprve Kubec potáhl míč na pravé straně, centrem našel na přední tyči samotného D. Helmu, ale ten místo, aby uklidil míč do prázdné brány, tak nesmyslně promáchl. Akce ovšem pokračovala, míč mohl do sítě dopravit Volalík, ale ani jemu se to nepovedlo. Do další tutovky nahrával znovu Kubec Helmovi, ale tentokrát nebyla přihrávka ideální a domácí útočník nechal slabší nohou vyniknout Vávru. A do třetice ta samá spolupráce, Kubec vybídl Helmu k sólu, ale domácí útočník si tváří v tvář s Vávrou neporadil a mířil vedle tyče.

Hosty mohl dorazit Volalík, kdy jeho střela z úhlu trefila spojnici Vávrovi branky, ale ani ta ani následná dorážka v síti neskončili. Hosté tak nadále žili a dělali si naději na bodový zisk. Po přímém kopu z ideální pozice k tomu bylo blízko, ale hosté trefili jen tyč. Domácí hosty zatlačili na jejich polovině a v 71. minutě se jim konečně podařilo vsítit druhou branku. Po kombinaci na levé straně se k míči dostal domácí obránce Bursík, který se tak jako vždy s míčem moc nemazlí a napálil míč na Vávru. Prudká střela před Vávrou ještě skočila a i díky tomu jí hostující gólman nedokázal vytěsnit mimo tři tyče a Bursík tak dal svému týmu pojistku v podobě druhého gólu – 2:0.

Tento moment byl zásadní pro vývoj závěru zápasu, jelikož zlomil odpor hostů a jejich víru v bodový zisk v tomto zápase. V závěru se ještě do šance dostali domácí, kdy přihrávku pod sebe od D. Helmy nezužitkoval nejprve Kubec a následně ani Mikolášik. Hosté v závěru ještě zahrozili několika závary, ale k ohrožení Čeňka to nevedlo. Domácí tak získali další 3 body a přestože v utkání nebyli lepším týmem, tak díky lepší koncovce zůstaly všechny body v Mezně.

Branky: 17. D. Kubec, 71. P. Bursík. Rozhodčí: Shapoval. ŽK: 2:1. Diváci:110. Poločas: 1:0.

Mezno: Čeněk – Jakub Ploc, Pinc, Bursík, Kubec (84. Svobodný), Jiří Ploc, D. Helma, F. Helma (46. Doskočil), Volalík, Daňhel (46. Mikolášik), Růžička.

Vrch. Janovice: Vávra – Trojan, Střihavka, Suchan, Kahoun (63. Kleňha), Novotný, Sochůrek (85. Mrázek), Němec, Křemen (63. Linhart), Dvořák, Čedík.
Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/krivsoudov-si-zastrilel-tynec-pulmistrem-cestny-pinc-hrdinou-20181113.html

 

Zdroj:https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/krivsoudov-si-zastrilel-tynec-pulmistrem-cestny-pinc-hrdinou-20181113.html

—————

Zpět