Středočeský KFS, OFS Benešov


Chotýšany - Vrchotovy Janovice

18.06.2019 17:16

CHOTÝŠANY – VRCHOTOVY JANOVICE 3:3

V Chotýšanech se odehrál zápas o všechno. Vzhledem k průběhu a konečným výsledkům souběžně hraných duelů byl právě tento, který přímo rozhodl o třetím sestupujícím z okresního přeboru. Domácím k jistotě záchrany stačil bod, hosté museli vyhrát.

A byly to Chotýšany, kdo si za záchranou šel více. Nicméně první poločas byl ještě celkem vyrovnaný a nudný. Hra byla nervózní, svázaná bitvou o záchranu a přinášela mnoho nepřesností. I kvůli tomu bylo k vidění minimum šancí. Ovšem tu největší měli domácí a beze zbytku ji využili. V 16. minutě se míč ve vápně dostal k Adamu Hanibalovi a ten zakončil precizně k tyči – 1:0. Následně se domácím, i díky výše zmíněným důvodům, podařilo těsný náskok uhájit až do poločasové přestávky.

Jak byla první půle nudná, tak ta druhá byla opakem. Chotýšanští hráči převzali otěže zápasu a byli lepším celkem. Domácí obránci jen málokdy pustili hostující útočníky na dostřel své brány a na druhé straně si ofenzivní špílmachři vytvořili několik vyložených šancí. Jenže jak už to tak bývá, stalo se to, co vzhledem k průběhu utkání nečekal asi nikdo. Do malého vápna domácích přilétl ojedinělý centr hostů, který si nešťastně srazil Khandl do vlastní brány – 1:1. Naštěstí obdržená branka domácí nepoložila a dál byli lepším celkem. Za pár chvil se tím pádem dočkali další vedoucí branky, ale Hochovu radost uťal praporek nad hlavou pomezního sudího. To ale Chotýšany mrzet nemuselo, jelikož další gól už platil. Po skvělém centru ze strany se do protipohybu gólmana trefil už podruhé v utkání Hanibal – 2:1. Za pár chvil byla euforie ještě větší, jelikož se se štěstím v pádu trefil ještě Radosta – 3:1. Další průběh utkání pak ukázal, jakou měl tentokrát kanonýr Hoch smůlu. Po několika minutách se opět chvíli radoval ze vstřelené branky, ale opět mu radost byla utnuta odmávaným ofsajdem. Náskok tak mohl být už o čtyři góly pro domácí a závěr se mohl odehrát bez nervů. Ty ale nakonec přišly. Nejprve byla pro hosty odpískána penalta, kterou proměnil P. Dvořák ml. – 3:2. A aby toho nebylo málo, tak i v úplně poslední minutě dlouhého nastavení přišlo ještě vyrovnání. V 90.+8. minutě se centr z rohu dostal až ke střídajícímu P. Dvořákovi, který rozvlnil síť – 3:3. Stačilo tedy, aby hosté ještě jednou skórovali a situace v tabulce by byla z pohledu týmů obrácená. Nestalo se tak a tím pádem si Chotýšany vydřely zaslouženou záchranu.

Branky: 16. a 66. Adam Hanibal, 66. J. Radosta – 62. D. Khandl (vlastní), 85. (P) P. Dvořák ml., 98. P. Dvořák. Rozhodčí: Hocek. ŽK: 2:0. Diváci: 80. Poločas: 1:0.

Chotýšany: Matoušek – Š. Korecký, M. Říha, Hoch, Bejbl, Khandl, L. Sysel, Vaňkát (90. J. Sysel), Adam Hanibal (94. Kuneš), Radosta, Straka (75. R. Říha).

Vr. Janovice: Vávra – Trojan, Střihavka, M. Fišer, Suchan, Novotný, Linhart, Sochůrek (67. D. Fišer), Křemen, P. Dvořák ml., Bursík (81. P. Dvořák).

Zdroj:https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/olbramovice-jsou-vladcem-okresu-postupice-opanovaly-pohar-20190618.html
Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/olbramovice-jsou-vladcem-okresu-postupice-opanovaly-pohar-20190618.html

—————

Zpět